Een merknaam, hier moet u rekening mee houden!

U wilt uw merk een goede naam geven of uw bedrijf een goede merknaam geven. Hoe geeft u uw merk nu een goede naam. Een merk kunt u uitstralen op meerdere manieren maar hoe en waar begint u nu echt? Wij begrijpen dat het behoorlijk lastig is en hebben een opsomming gemaakt van waar u rekening mee moet houden. Het is belangrijk van uw logo uw merk te maken maar u kunt er ook voor kiezen een merk te vertolken als slogan. Er zijn zoveel dingen mogelijk, zodat u uw bedrijf goed op de kaart kunt zetten. U kunt natuurlijk altijd de hulp van een extern bedrijf inhuren, zodat u verzekerd bent van een unieke naam, logo of slogan.

Het merkenrecht

Wat betekent het merkenrecht en wat moet u allemaal weten over het merkenrecht. Een merk is in een wereld zoals het hedendaags is niet meer weg te denken. Een merknaam is belangrijk voor u als bedrijf. Hiermee zet u uw bedrijf namelijk op de kaart. Wel is het belangrijk dat uw bedrijf zich kan onderscheiden van andere bedrijven. De uitbreiding van uw merk kan op verschillende manieren maar u wilt natuurlijk wel voorkomen dat iemand anders uw merk gaat misbruiken. Omdat iedereen te maken heeft met het merkenrecht is het handig uw merk in bescherming te nemen. Op een eenvoudige manier kunt u een registratie van uw merk aanvragen. Heeft u deze eenmaal in uw bezit dan mag niemand anders een logo, tekst of naam gebruiken die lijkt op dat van u.

Verschillende merken

Er zijn best veel verschillende merken maar er zijn een aantal die vrij veel voorkomen. Hierbij kunt u denken aan: Een woordmerk, deze is vrij eenvoudig en oppervlakkig. Beeldmerk, hierbij kunt u denken aan een logo. Een vormmerk, dit kan een product zijn in de vorm van een tasje. Dan is er nog het positiemerk, patroonmerk en het kleurmerk. Een kleurmerk is overigens best eenvoudig omdat deze één of meerdere kleuren bevat.

Schakel hulp in

Voor alles aangaande het merk kunt u de hulp inschakelen van misterfranklin.be, hier zitten een team van specialisten die u kunnen helpen bij het ontwikkelen. Ook kan misterfranklin.be helpen bij de aanvragen van de registratie van uw merk. Ze kunnen grondig onderzoek doen naar uw merk, maar ook de classificatie en het nieuwheidsonderzoek is voor misterfranklin.be geen enkel probleem. U zult altijd een persoonlijk advies krijgen waarbij u kunt rekenen op een vriendelijke service. Misterfranlin.be beschikt over de competenties als duidelijkheid, transparantie, informatief en innovatief. Door de hulp van misterfranklin.be in te schakelen heeft u veel meer tijd voor andere zaken. Geef deze tijdrovende taken dus gerust uit handen aan misterfranklin.be en u kunt onbezorgd de tijd die al zo cruciaal is inzetten voor bijvoorbeeld de investeringen die u wilt gaan doen binnen uw bedrijf. U komt nooit voor rare verrassingen te staan omdat alles met u doorgenomen en besproken wordt.