Alles over een stage in de journalistiek

Doe jij een opleiding richting journalistiek en wordt het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte, maar ook leuke stageplek in de journalistiek? Best spannend! Waar moet je precies beginnen, wat kun je verwachten en wat verwacht men van jou tijdens een stage? Al met al is het best logisch dat je een aantal vragen hebt.

Logischerwijs wil je je ook goed voor kunnen bereiden op deze volgende fase van je opleiding. Het lopen van een stage is naast een volgende stap binnen je opleiding, ook een volgende stap in je leven. Je komt terecht in de ‘volwassen werk wereld’ waar alles een stuk sneller en harder gaat.

Op zoek naar een geschikte stageplek in de journalistiek

Een Stage in de journalistiek, sluit aan bij verschillende interessante opleidingen. Je kunt hierbij denken aan opleidingen richting marketing, SEO, communicatie en webdesign. Een stage is vooral bedoeld om ervaring op te doen binnen het gebied waar jij werkzaam wil worden later. Je leert er de praktische kant van de baan en kunt proeven van de werksfeer binnen een sector of binnen een bedrijf. Het komt vaker voor dat een stagair, na een goede afronding van de stage, terug mag komen bij het bedrijf als werknemer. Het is dus altijd goed om je van je beste kant te laten zien! Wie weet haal je er een vaste baan uit!

Stagelopen bij Varamedia.be

Varamedia.be is een goede keuze om een stageplek te zoeken om jouw opleiding of opdracht af te ronden. Dit is een veelzijdig marketingbedrijf met een focus en specialisatie richting “content creation”. Je kunt hierbij denken aan de digitale kanalen van veel, grote bedrijven zoals TUI en bol.com bijvoorbeeld.

Een stage in de journalistiek bij Varamedia.be, brengt verschillende voordelen met zich mee. Om je een beeld te geven van dingen je kunt leren bij Varamedia, gaan we even uit van een stage in Grafisch ontwerp. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je met slim geschreven content, de top 10 van Google kunt bereiken. Je werkt binnen een ultramoderne werkomgeving maar met het motto; Work hard, Play harder! Je vindt binnen het bedrijf een rooftop bar, joggingsgroepen, een pool en kickertafel en in de zomer gaat de barbecue aan voor een gezellige middag/avond met jouw eigen community binnen Varamedia.be

Bij Varamedia ben je altijd verzekerd van afwisseling binnen je werk. Dit bedrijf kent in alle soorten branches, klanten. Denk aan onder andere; reizen, health en lifestyle, technologie, bouw- en projectontwikkeling, retail en bijvoorbeeld B2B dienstverlening.

Multidisciplinaire skills

Natuurlijk leer je bij Varamedia niet alleen de fijne kneepjes van een journalist zijn. Je leert tijdens je stage namelijk ook hoe je een website kunt bouwen, hoe je videoadvertenties maakt en hoe je bijvoorbeeld een interessante post maakt voor social media, of een goede SEO-tekst voor een website of advertentie kunt schrijven.

Van jou wordt verwacht dat je nieuwsgierig bent en zelfstandig kunt werken. Je bent leergierig en stressbestendig ivm deadlines. Een perfecte beheersing van de Nederlandse taal en punctualiteit behoren ook tot de benodigde skills.