Van ontwerp tot installatie: alles over LED doosletters

LED doosletters worden veel ingezet door bedrijven als gevelreclame vanwege hun stijlvolle uitstraling en energiezuinige eigenschappen. In dit blog vertellen we over het proces van ontwerp tot installatie van deze LED verlichte letters.

Ontwerp

Het proces begint met een ontwerp van doosletters door CD-reclame. Vaak werken bedrijven samen met een grafisch ontwerper om een uniek en opvallend ontwerp te maken dat past bij hun merkidentiteit. Tijdens deze fase worden de lettertypes, kleuren en afmetingen bepaald. De ontwerper houdt ook rekening met de leesbaarheid en zichtbaarheid van de letters, zowel overdag als ’s nachts.

Materiaalkeuze

Na het ontwerp komt de materiaalkeuze. LED doosletters kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, zoals aluminium, roestvrij staal en acrylaat. Aluminium is populair vanwege zijn duurzaamheid en lichte gewicht, terwijl roestvrij staal een luxe uitstraling heeft. Acrylaat wordt vaak gebruikt voor de voorkant van de letters, omdat het licht goed doorlaat.

Productie

Met het ontwerp en de materiaalkeuze vastgesteld, begint de productie. De letters worden uitgesneden met behulp van computergestuurde snijmachines voor precisie. Vervolgens worden de onderdelen samengevoegd en worden de LED-modules geïnstalleerd. Deze modules zijn energiezuinig en bieden een heldere, uniforme verlichting. De bedrading en elektrische componenten worden zorgvuldig geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de letters veilig en betrouwbaar zijn.

Installatie

De laatste stap is de installatie. Een professioneel team zorgt ervoor dat de doosletters stevig en waterdicht worden bevestigd aan de gevel. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat de letters bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. De installatie omvat ook het aansluiten van de elektrische bedrading en het testen van de verlichting om te garanderen dat alles correct functioneert.

Voordelen van LED doosletters

LED doosletters bieden tal van voordelen. Ze zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. Bovendien zorgen ze voor een professionele en moderne uitstraling, wat bijdraagt aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van een bedrijf. Met bovenstaande stappen, van ontwerp tot installatie, kunnen bedrijven genieten van prachtige en duurzame LED doosletters die hun merk zowel overdag als ’s nachts laten stralen. Lees ook dit blog met informatie over wat je met een graveermachine kunt maken.