Contracten laten controleren, waarom zou je dit doen? 

Waarschijnlijk heb je in jouw leven al heel wat contracten ondertekend. Maar ben je eigenlijk wel bewust van wat je tekent? En heb je wel alles goed gelezen? Vaak is het antwoord op deze vragen, nee. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw leven. Daarom kan het verstandig zijn om de contracten eerst even te laten controleren. 

Wat is een contract? 

Een contract heeft als betekenis, dat het een schriftelijk vastgelegde overeenkomst is tussen twee partijen? In een contract staan dan ook de afspraken waar beide ondertekende partijen zich aan moeten houden. Een contract draait vaak over het leveren van goederen of diensten. 

Voordelen van een contract controleren 

Het kent verschillende voordelen om een contract te laten controleren. Door het controleren verminder je dan ook de kans op een onvolledig contract. Het is dan natuurlijk ook belangrijk dat een contract alles bespreekt wat nodig is. Het kan dan ook erg tegen je werken als belangrijke punten niet in een contract staan. Daarnaast weet je zeker dat het contract up-to-date is aan de meest recente wetgeving. De wetgeving kan dan ook nogal eens veranderen. Maar het is wel belangrijk om de meest recente wetgeving op te volgen. 

Bij welke contracten is het verstandig? 

Eigenlijk is het bij elk contract verstandig. Maar er worden een paar belangrijke contracten in deze blogpost besproken. Zoals het arbeidscontract van jouw nieuwe baan, je wilt er wel zeker van zijn dat het contract aansluit op de goede rechten en plichten. Zo is een samenwerkingscontract met een nieuwe klant of zakenpartner ook verstandig om te laten controleren, dan weet je zeker dat er in tijden van conflict je geen zorgen hoeft te maken. Een hypotheekakte voor het kopen van een nieuwe woning is ook een belangrijk contract, net als het koopcontract. Hier zitten dan ook veel belangrijke dingen aan verbonden. 

Hoe laten controleren? 

Het is prettig om te weten dan de contracten die jij tekent waterdicht zijn. Er zijn verschillende juridische kantoren die graag voor jou de contracten controleert. VeiligDoen is zo’n bureau. Hun juristen kunnen jouw contract controleren waardoor jij met een gerust hart je handtekening kunt zetten. 

Kortom, het is in de meest situatie erg fijn en handig om voordat je een contract tekent het laat controleren door een partij die juridisch gezien er alles over weet. Dit is dan ook een goede tip voor in de toekomst!