De stelling die staat als een huis

Iedereen heeft vast wel eens het filmpje gezien waarin een groot magazijn te zien is, waarin de magazijn stellingkast meerdere keren te zien is in lange rijen. Op een gegeven moment stort alles in elkaar, het begint met één kast en vervolgens door een domino effect dat de hele loods door gaat stort alles in elkaar en wordt de grond bedekt met producten. De arme heftruck bestuurder die er reed wordt eronder bedolven. Dit is allereerst een waarschuwing om in je magazijn geen oude versleten planken te gebruiken en evenmin om alles overeind te houden door de ene stelling de ander te laten ondersteunen. De ravage die je kent van het internet wil je niet zelf hebben in het magazijn.

veiligheid

Neem stevige planken voor de stelling, een magazijn stellingkast die nieuw van de groothandel in magazijnartikelen komen voldoen naar alle waarschijnlijkheid wel. Je kan zelf zien of een plank niet doorbuigt onder gewicht. Buigt de plank door is deze niet geschikt voor het magazijn. Het verschijnsel dat vallende kasten andere kasten meenemen in hun val wil je ook niet hebben. Wolkenkrabbers worden altijd voorzien van een constructie die ervoor zorgt dat een toren recht naar onder instort en niet tegen andere gebouwen aan valt wanneer deze bezwijkt. Stellingkasten veroorzaken misschien een minder schade dan wolkenkrabbers als ze omvallen maar vanwege de mogelijke schade kan het handig zijn om ook aan zo’n systeem te denken.

Heb ik een stellingkast nodig?

Misschien is er nu wel de situatie waarin alle producten op de grond staan, gewoon omdat ze binnen komen al voor gepakt in grote verpakkingen en zijn ze handig op te stapelen. Toch is een magazijn stellingkast een betere methode om de producten op te slaan, ondanks de risico’s. Producten kwijt raken, door geen idee te hebben wat onderop de stapels ligt geeft veel meer ongemak. Neem een paar stevige kasten en doe dan daar alles in, dan hoeven er ook geen hele bergen verplaatst te worden wanneer iets nodig is dat onderop ligt.