Een kinderopvang aan huis beginnen? Kijk hier dan even wat u kunt doen!

Een paar jaar geleden ben ik met een burn-out thuis komen te zitten. Ik werkte altijd ontzettend veel in het basisonderwijs totdat me dit teveel werd en ik overspannen werd. Het was voor mij toen erg belangrijk om langzaam te herstellen van deze burn-out. Dit vond ik in die tijd wel erg lastig omdat ik het fijn vind om bezig te zijn en bezig te blijven. Voor goed herstel was het voor mij belangrijk om rust te pakken en langzaam maar zeker weer in een werksetting te gaan. Ondertussen ben ik met mijn psycholoog gaan onderzoeken wat maakte dat ik in deze burn-out terecht ben gekomen. Samen met mijn psycholoog kwamen wij er naar verloop van tijd achter dat dit te maken heeft met het werken als werknemer. In de dynamiek met mijn toenmalige teamleider belandde ik in het verkeerde proces. Dit proces was voor mij destructief en heeft me toen uiteindelijk onderuit gehaald. Om die reden heb ik in de afgelopen 2 jaar onderzoek gedaan naar een baan waarin ik niet meer in diezelfde dynamiek terecht kom. Op deze manier ben ik er achter gekomen dat het voor mij misschien wel interessant is om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. En dan zou ik graag een zelfstandig ondernemer willen zijn die vanuit huis werkt. Ik heb namelijk altijd geweten dat thuiswerken voor mij goed werkt. Om zowel de deugden van het basisonderwijs als de deugden van het thuiswerken te combineren, leek het me ontzettend leuk om een kinderopvang aan huis te beginnen. Wellicht begrijpt u waarom ik een kinderopvang aan huis te beginnen op basis van mijn bovengenoemde verhaal. Het lijkt me de beste combinatie van enerzijds met kinderen werken en anderzijds niet te werken voor een baas. Althans, niet voor een baas in teamverband maar voor opdrachtgevers. Toen ik op dit idee was gekomen zat ik met de vraag: als ik een kinderopvang aan huis wil beginnen, hoe ga ik dat dan aanpakken? Via het internet heb ik toen naar informatie gezocht die me daarbij kon helpen. Ik kwam via wat zoekwerk over een kinderopvang aan huis beginnen, op de website thuiscreche.nl en raakte daar fanatiek aan het lezen.

Een kinderopvang aan huis beginnen

Via de website werd eenvoudig uitgelegd in 8 stappen hoe eenvoudig het is om een thuiscrèche te starten. De website zag er strak en verzorgd uit, dit maakte voor mij ook wel dat ik door ben gaan lezen. Daarnaast stond er een ondersteunend filmpje op de website welke ik bekeken heb. Het voordeel van een filmpje is dat daar veel meer informatie verstrekt kan worden dan een hele lap tekst. Uiteindelijk heb ik op basis van de verkregen informatie op de website thuiscreche.nl, een goed plan kunnen maken voor mijzelf. In dit plan heb ik stap voor stap uitgeschreven hoe ik verder kan bouwen om mijn eigen kinderopvang aan huis te beginnen.

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor het beginnen aan een eigen thuiscrèche?

Wanneer u meer wilt leren over de stappen die u kunt maken om een kinderopvang aan huis te beginnen, gaat u dan eens:

  • Naar de website thuiscreche.nl surfen.
  • Op deze website informatie zoeken over dit onderwerp.
  • Verdere stappen uiteenzetten om uw eigen kinderopvang aan huis te beginnen.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze website heb gezocht om verdere stappen voor een eigen kinderopvang aan huis te beginnen, te kunnen maken.