Kerstpakketten? Geen reden om van traditionele inhoud af te wijken!

Het moment waarop het eerste kerstpakket aller tijden werd uitgereikt; we zullen waarschijnlijk nooit weten wanneer en waar het precies plaatsvond. We weten wel dat dit verschijnsel inmiddels al ongeveer tweehonderd jaar bestaat. Waren het vroeger bezitters van land die hun arbeiders met kerst – voorzien van een mand vol lekkernijen – naar huis stuurden, daar zijn het nu bedrijfseigenaren die een kerstpakket voor hun personeelsleden over hebben. En ondanks dat er nu vele mogelijkheden zijn om zo’n pakket vorm te geven, wordt er toch nog altijd vaak voor een kerstpakket met een traditioneel karakter gekozen. Niettemin worden deze pakketten tegenwoordig ook vaak foodpakketten genoemd.

Neem af bij een milieubewuste aanbieder

We kunnen natuurlijk niet beweren dat er de afgelopen twee eeuwen niets veranderd is. Zo is het tegenwoordig heel normaal, en eigenlijk zelfs noodzakelijk, om inkopen te doen met het milieu in het achterhoofd. Betrekken we dit op kerstpakketten, dan verdient het de aanbeveling om deze aan te schaffen bij een leverancier die zich actief inzet voor het behoud en herstel van natuur.

Foodpakket

Verzet je tegen verspilling voedsel

Wie geeft om het milieu en waarde hecht aan duurzaamheid, die gruwelt waarschijnlijk ook bij de gedachte dat etenswaren uit het kerstpakket uiteindelijk weggegooid worden. Toch is dit iets dat soms gebeurt, simpelweg omdat de ontvangers niet altijd de volledige inhoud op waarde kunnen schatten. Als ondernemer kun je dit tegengaan, bijvoorbeeld door mensen aan te sporen deze spullen naar een voedselbank te brengen.