Wat payroll is

Wat payroll is en hoe het werkt

Payrolling. Voor degene die er nog niet bekend mee is, payrolling is het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap van uw onderneming. Dat betekent dat u uw loon-, arbo- en personeelsadministratie en de daarbij horende verplichtingen en risico’s overlaat aan een payrollbedrijf. Zelf blijft u wel operationeel werkgever. U houdt zich bezig met personeelszaken, zoals het aannemen van werknemers, het functioneren van werknemers en de personeelsplanning. Maar ook de arbeidsvoorwaarden vallen onder uw takenpakket. Het scheiden van het juridisch en operationeel werkgeverschap, levert u als ondernemer flink wat voordelen op. Benieuwd welke dit zijn? In dit blog vertellen we u meer over wat payroll is en hoe het werkt. Lees snel verder.

Wat doet het payrollbedrijf?

Als u kiest voor payroll, geeft u de administratieve, juridische en financiële verplichtingen uit handen aan een payrollbedrijf. U besteedt dus de arbo-, loon- en personeelsadministratie uit. Dankzij de kennis en ervaring van een payrollbedrijf, bent u ervan verzekerd dat de administratie altijd op orde is.

Wat doet u zelf?

Zelf blijft u dus operationeel werkgever. U werft en selecteert uw eigen personeel, verzorgt de planning, onderhoudt het dagelijks contact met uw medewerkers, bepaalt de arbeidsvoorwaarden en bewaakt de kwaliteit en het functioneren van uw medewerkers. U houdt zich dus bezig met het ondernemen, terwijl het payrollbedrijf de administratieve lasten van u overneemt.

Op zoek naar een payrollbedrijf in de buurt

Wilt u zich ook bezig kunnen houden met het ondernemen? Zonder dat u veel tijd kwijt bent aan het bijhouden en verwerken van de administratie? Dan is payroll de oplossing voor u! Ga op zoek naar een payrollbedrijf in de buurt om meer te weten te komen over de mogelijkheden van payrolling voor uw onderneming. Wat we u wel vast willen meegeven, is dat payrolling u niet veel hoeft te kosten. Een payrollbedrijf biedt u een betaalbare payroll oplossing die overeenkomst met uw eigen verloning- en personeelskosten. Wilt u meer weten over wat payroll is? Dan kunt u contact met ons opnemen. Laat een bericht voor ons achter via het contactformulier. Ook bij vragen.