Zonnepanelen op hal

Zonnepanelen op hal – Voordelen

Bent u de trotse eigenaar van een eigen onderneming? Heeft u daarvoor een eigen pand? Dan zijn zonnepanelen op uw hal wellicht een goed idee. Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien op de daken van particuliere woningen, maar ook voor ondernemers hebben zonnepanelen veel voordelen. Welke voordelen hebben zonnepanelen voor uw bedrijfshal? Dat leest u hier in dit blog.

BTW terugvorderen

U heeft vaak de optie om de zonnepanelen op uw hal af te schrijven en de BTW terug te vorderen. Zo leveren zonnepanelen op uw hal u weer geld op.

EIA: energie-investeringsaftrek

Met de zogenaamde energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u 45% van uw investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dat zorgt gemiddeld voor ongeveer 11% belastingvoordeel. Altijd prettig of niet?

KIA: kleinschaligheidsaftrek

Het fijne dan de kleinschaligheidsaftrek (KIA) kunt u, wanneer het jaar zijn einde nadert, tot 28% van uw zonnepanelen investering aftrekken van uw fiscale winst.

MIA: milieu-investeringsaftrek

De MIA is een subsidie die u kunt ontvangen als u als ondernemer investeert in duurzame en groene middelen zoals zonnepanelen voor op uw hal. Met dit voordeeltje kunt u nog eens 36% van de fiscale winst aftrekken.

VAMIL: Willekeurig afschrijven milieu-investering

Met de VAMIL kunt u uw investering in zonnepanelen op uw hal en andere duurzame apparatuur afschrijven tot 75%. Door middel van deze afschrijvingen minimaliseert u de fiscale winst en betaalt u jaarlijks minder belasting.

Zonnepanelen salderen

Zonnepanelen op uw hal wekken veel energie op. In sommige gevallen wekt u als ondernemer meer energie op dan u nodig heeft. In die situatie kunt u uw overschot aan energie teruggeven aan uw leverancier. Uw energiemaatschappij verrekent jaarlijks de teruggegeven energie met uw verbruik. Zo heeft u straks een lage energierekening. Dit noemen we ook wel salderen.

Het laatste nieuws voor ondernemers

Wilt u het laatste nieuws voor ondernemers op de voet volgen? Volg dan zeker ons informatieve blog.