Audi tuning: Alles wat je erover moet weten

Ben je al bekend met Audi tuning? Het is een manier van optimaliseren van jouw voertuig waar je veel voordelen aan kunt behalen. Het is daarom altijd verstandig om hier toch eens verder in te duiken. Je komt er dan ook al snel achter dat er veel verschillende professionals zijn die de werkzaamheden voor jou uit kunnen voeren. Een van de bedrijven die hierin gespecialiseerd is, is EQ Performance. Maar wat houden de werkzaamheden precies in en welke voordelen ga jij eraan behalen als het voltooid is? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

Audi tuning voor een hoger vermogen 

Audi tuning is het optimaliseren van de motor van jouw voertuig. De voertuigen zijn voorzien van een unit, waarin een chip te vinden is. Op deze chip staan de gegevens die door de fabrikant uitgegeven zijn. De fabrikant heeft echter altijd een veiligheidsmarge ingebouwd, waardoor het nog iets verder uitgebouwd kan worden. Door te spelen met deze marge kan het vermogen van de motor verbeterd worden. Je gaat het bijvoorbeeld direct merken tijdens het rijden als jouw motor een hoger vermogen heeft gekregen. De professional bekijkt daarbij echter wel altijd wat haalbaar is met jouw voertuig. 

Minder brandstofverbruik tijdens het rijden 

Dankzij Audi tuning is er dus een hoger vermogen. Dit vermogen zorgt ervoor dat je sneller op kunt trekken, zonder dat jouw toerental hard omhoog schiet. Dit leidt niet alleen tot een betere snelheid tijdens het wegrijden, maar ook dat het brandstofverbruik verbeterd wordt. Je hebt minder brandstof nodig om hetzelfde resultaat te gebruiken. Ook hoef je hiervoor jouw rijstijl niet aan te passen. Jouw kostenbesparing wordt aanzienlijk op de lange termijn en je geniet van een auto die binnen enkele seconden op de gewenste snelheid is. Dit voordeel kan jou dus al veel opleveren. 

Jouw auto weer als nieuw na Audi tuning

Na de Audi tuning ga je ook merken dat jouw voertuig soepeler gaat rijden. De tuning heeft namelijk ook invloed op de injectie van de motor en de manier waarop het gaspedaal op jouw voet gaat reageren. De soepelheid gaat ervoor zorgen dat je altijd voldoende profijt gaat behalen aan jouw auto en deze weer aanvoelt als nieuw. Je hoeft dus niet zomaar over te gaan op een nieuwe auto, maar kunt jouw oudere model weer helemaal naar wens krijgen. Ook met deze werkzaamheden ga je dus veel kosten besparen op langere termijn. 

Geen onduidelijkheden meer voor de werkzaamheden 

Je hoeft alleen maar een afspraak te maken voor Audi tuning. Een professional van EQ Performance bekijkt dan wat de mogelijkheden zijn voor jouw auto en wat het verwachte resultaat is. Daarna laat je jouw auto achter, waarna je hem dezelfde dag nog op kunt halen. Je gaat jouw auto dus niet lang kwijt zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Wil je eerst nog meer weten? Dan kun je altijd contact opnemen met de professional en al jouw vragen stellen. Zo zijn er geen onduidelijkheden meer en kun je de afspraak daadwerkelijk in gaan plannen.