De voordelen van een Magento Webshop

Magento is een open source webshop-pakket dat gebruikers in staat stelt op een eenvoudige manier een professionele website te onderhouden. Een Magento webshop kan tegen lage kosten worden gerealiseerd en is daarom een zeer veel gebruikt platform. Er wordt echter niet alleen voor een Magento webshop gekozen vanwege de lage kosten, maar ook van de flexibiliteit die een Magento webshop biedt. De voordelen van een Magento webshop worden hieronder nader toegelicht.

De voordelen van een Magento webshop in het kort

Een Magento webwinkel heeft een aantal voordelen. Die voordelen zijn (onder meer):

– Relatief goedkoop omdat het (voor een deel) open-source software is

– Geschikt voor zowel grote als kleine bedrijven

– Maatwerk mogelijk

– Veel (gratis) mogelijkheden tot uitbreiding

– Intergratie van het systeem met andere diensten, zoals: DPD, PostNL, iDeal en diverse boekhoudprogramma’s.

Een Magento webshop: zowel technisch als qua gebruiksvriendelijkheid een aanrader

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er twee andere, wat algemenere, voordelen van een Magento webwinkel te noemen. Het eerste voordeel is dat Magento technisch gezien state-of-the-art is. Dat wil zeggen dat gegevens veilig opgeslagen en verwerkt worden. Daarnaast is het zo dat een Magento webwinkel gebruiksvriendelijk is. Het bijwerken van de webwinkel kan ook door een gebruiker met weinig kennis van IT worden gedaan. Dat

bespaart uiteraard veel op de kosten die een webwinkel met zich mee brengt. Het onderhoud, denk aan het uitvoeren van updates, kan desgewenst ook zelf worden gedaan, al is hier iets meer specifieke kennis voor nodig.