Een lekkere kop koffie

Hoe je het ook wendt of keert, koffie is in ons land uitgegroeid tot een primaire levensbehoefte. Er zijn veel mensen die de dag niet goed kunnen beginnen zonder eerst een paar kopjes tot zich genomen te hebben. Daarom is het ook niet zo gek dat koffie zich maar blijft ontwikkelen zoals ook de apparatuur waarmee we het zetten steeds geavanceerder wordt. Het is bovendien een gewoonte geworden. Komt er iemand bij je op bezoek of ga jij bij iemand langs dan word je vaak automatisch al een kop koffie aangeboden. Ongevraagd, want iedereen drinkt het. 

We bepalen tegenwoordig zelf de smaak van de koffie

Want wie had jaren geleden kunnen voorspellen dat we tegenwoordig gewoon een espressomachine thuis kunnen hebben staan? Daarbij kunnen we zelf kiezen hoe we de koffie maken. De gemalen variant bijvoorbeeld, is perfect geschikt voor de halfautomaat die je in de keuken hebt staan, zoals het ook perfect is voor filterkoffie. Gemalen koffie koop je zowel in de winkel als online. 

Maalgraad bepaalt voor het grootste deel de smaak

Je kunt wat betreft de gemalen variant kiezen uit verschillende maalgraden. Kijk dus altijd goed welke maalgraad past bij het apparaat dat je thuis hebt staan. Met de gemalen variant heb je geen invloed meer op de maalgraad overigens. En die maalgraad is wel bepalend voor de smaak. Met een elektronische koffiemolen kun je wel invloed uitoefenen op de maalgraad. Zo kun je spelen met de smaak net zo lang je het perfecte kopje ‘pleur’ ‘uitgevonden’ hebt. 

Gemalen koffiebonen nemen snel in versheid af

Je kunt ook werken met gemalen koffiebonen. Dan weet je echter dat de versheid afneemt, zeker als er al lang voor gebruik gemalen is. Maal je zelf, dan heb je altijd een vers product en dat is eigenlijk wat de meeste mensen willen. Niet voor niets werken zo goed als alle volautomatische espresso apparaten vaak alleen met koffiebonen en dus niet met de al gemalen uitvoering. Op die manier leer je meer over de smaak en hoe je het voor jou perfecte kopje zwarte goud kunt zetten en stel je dus zelf de maalgraad in. Het verklaart meteen al voor een groot deel de populariteit van deze machines, die je dan ook meer en meer aantreft in de Nederlandse keukens. 

Online Koffie Kopen? Ga naar www.KoffieTheePlaza.nl!

Koffiebonen kosten ongeveer net zoveel als capsules en pads

Kiezen voor koffiebonen biedt meer voordelen. Bijvoorbeeld voor de portemonnee. Per kop koffie ben je namelijk minder geld kwijt dan wanneer je kiest voor pads of capsules. De koffiebonen kun je wat het prijsniveau betreft het best vergelijken met de gemalen uitvoering. Nadeel van koffiebonen? Ja, die zijn er ook. Zeker als je geen luxe espressomachine hebt. Dan zul je namelijk handmatig aan de slag moeten met de bonen en dat kost je gewoon wat tijd. En tijd is schaars in ons land. Je kunt dan kiezen voor een handmatige koffiemolen of een elektronische variant. Doorgaans kun je met de handmatige uitvoeringen prima uit de voeten. Bovendien zijn ze nauwkeurig en veel goedkoper dan de elektronische variant van de koffiemolen.