Een zakelijke krediet gemakkelijk online aanvragen

Ben je een beginnend bedrijf of overweeg je een bedrijf op te starten? Dan al de vraag over hoe het hele gebeuren te financieren ongetwijfeld in je hoofd hebben gespeeld. Uiteraard een logische gedachte, immers een bedrijf opstarten en draaiende houden kost nu eenmaal veel geld. Met name nieuwe bedrijven staan voor relatief grote uitgaven zoals de koop of huur van een pand. Daarvoor kan in veel gevallen een zogenoeme zakelijke hypothecaire lening voor worden aangegaan. Zo’n lening heeft over het algemeen een looptijd van 10 tot 25 jaar. Over de lening moet uiteraard rente worden betaald. Maar ook de inrichting van een kantoor, computers, printers, bureau’s, stoelen enzovoort. Voor al dit soort gevallen kan een zakelijk krediet uitkomst bieden.

Klassieke manier

De meest voorkomende en inmiddels klassieke manier voor startende ondernemingen om een zakelijk krediet te komen is via een roodstand bij hun bank. Het gaat dan gemideld genomen om bedragen tussen de 1000€ en 5000€ die je dan als ondernemer rood kunt staan. Daar zijn dan relatief weinig voorwaarden aan verbonden, anders dan het feit dat je natuurlijk wel rente betaald over het openstaande bedrag. Het voordeel van een roodstand is wel dat het flexibel is. Wanneer je 5000€ hebt opgenomen en weer 3000€ hebt afgelost, dan kun je dat laatste bedrag ook weer gebruiken mocht dat nodig zijn.

krediet aanvragen zakelijk

Waar regel ik een zakelijk krediet?

De meest logische stap bij een krediet aanvragen zakelijk is om dit bij een bank te doen. Banken hebben doorgaans meerdere standaard paketten voor zakelijke dienstverlening. Ook hebben banken over het algemeen specifieke eisen om een krediet aanvragen zakelijk toe te kennen. Als het om een startend bedrijf gaat, wil vrijwel elke bank eerst een ondernemingsplan zien. In zo’n plan staat de visie van het op te richten bedrijf. Evenals de winstverwachting, de haalbaarheid van succes, de omgeving waarin het opereert enzovoorts. Een bank of een andere geldschieter zal voor zichzelf willen bepalen of een lening voor dit specifieke bedrijf een haalbare kaart is, of ze verwachten dat dit bedrijf succesvol genoeg zal zijn om de lening te kunnen terugbetalen.