Freelance opdrachten verzamelen met SEO

Ben jij een ZZP’er op zoek naar freelance opdrachten, dan is SEO iets waar je niet onderuit kunt. SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en door daar aandacht aan te besteden zorg je ervoor dat de pagina’s van jouw website hoger in de zoekmachine resultaten komen. Dat betekent weer dat ze meer verkeer aantrekken en dat heeft dan weer als gevolg dat je meer klanten krijgt. Het verzamelen van freelance opdrachten kan op een verscheidenheid aan manieren, maar zoekmachine optimalisatie is meestal het begin.

Freelance opdrachten door meer verkeer

Als ZZP’er heb je ongetwijfeld een website en hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer freelance opdrachten je binnenhaalt. Dit is je visitekaartje, je advertentieplek in wat vroeger de Gouden Gids was en dé manier waarop je klanten wilt gaan werven. Het succes van je website hangt af van de plaatsing in de resultaten van de zoekmachines (lees: Google). Als jouw pagina niet op de eerste pagina geplaatst wordt als er een bepaald zoekwoord wordt ingetypt, dan loop je belangrijke klanten mis. Heb jij een schitterende website, maar valt het aantal bezoekers tegen, dan is er een grote kans dat dat komt doordat je posities in de zoekmachine resultaten te laag zijn. Hoe vaak blader jij verder dan de eerste pagina? Met SEO verbeter je die posities waardoor je pagina’s zichtbaar worden.

SEO en het werven van klanten

Ga je met SEO bezig, dan richt je je pagina’s zo in dat Google deze hoger in de rangschikking plaatst als een internetgebruiker een relevante zoekterm intypt. Het is een zeer uitgebreide methode en SEO is dan ook tijdrovend. Het verwerken van zoekwoorden, het optimaliseren van je teksten, linkbuilding, het versnellen van de laadtijd van je website en het oplossen van foutmeldingen zijn slechts enkele voorbeelden van SEO werkzaamheden. Door hoger in de resultaten te komen trek je meer verkeer naar je pagina en dat leidt tot meer freelance opdrachten. En als je pagina’s succesvoller worden gaan je posities ook weer omhoog.

Between: de succesvolle verbinding tussen talent & opdrachtgevers.

Meer opdrachten verzamelen

Er zijn een aantal manieren waardoor je aan SEO kunt werken en tegelijkertijd meer freelance opdrachten kunt verzamelen. Het optimaliseren van je pagina’s is dan waar je mee begint en als deze in orde zijn ga je verder. Er zijn een aantal werkzaamheden die onder SEO vallen en waarmee je ook naamsbekendheid krijgt:

●        Schrijf regelmatig een blogartikel. Zorg ervoor dat deze kwalitatief is en uniek. Je kondigt dit vervolgens aan op sociale media. Het regelmatig aanvullen van je website wordt door de zoekmachines ook als positief gezien.

●        Promoot je diensten met een link naar je pagina’s via sociale media en andere online marketing kanalen.●        Schrijf artikelen voor andere blogs in je vakgebied. Je plaatst een link naar je eigen pagina en noemt je naam of bedrijfsnaam. Op die manier krijg je een backlink, bereik je een specifieke doelgroep, trek je meer bezoekers naar je website en ontvang je meer freelance opdrachten.