Hoe balanceer je werk en privéleven?

Als werknemer heb je niet altijd de tijd voor werk, je wilt vrije tijd hebben en niet altijd aan werk denken. Tenminste, zo werkt het in de perfecte wereld. Op sommige momenten kan je toch gebeld worden door je baas terwijl je dat helemaal niet wilt, dus hoe zorg je ervoor dat je werk en je privéleven goed balanceert? Wat dacht je van zelfroosteren? Er is een kans dat je bedrijf dit al als optie heeft, maar het niet duidelijk maakt omdat je niet elke dag op de website zit. Het is de eerste stap die je kan nemen naar het balanceren van de werklast in je leven.

Voorkeuren aan je baas doorgeven

Het bellen kan nog steeds door zelfroosteren doorgaan, en daardoor raad ik je aan om fors te vertellen aan je baas hoe je daar over voelt. Heb het met ze over waarom ze steeds bellen, hoe dit de motivatie van jou aantast en hoe ze het beter kunnen doen. Als voorbeeld kan je ze aanraden om workforce management te doen, dit is een speciaal systeem waarmee werkgevers kunnen zien hoeveel mensen ze op een dag nodig hebben. Als ze dit goed doen hoeven ze je niet steeds te bellen omdat ze hulp nodig hebben door een werknemer tekort!

Jij bent belangrijk als werknemers

Sommige bedrijven zijn verschrikkelijk slecht als het gaat over het vertellen aan hun werknemer hoe belangrijk ze zijn. Dit zorgt voor een verlaging van motivatie en daardoor een verlaging van werkkwaliteit. Dus ik zeg het wel: Jij bent belangrijk! Zie hoe je de baan hebt gekregen, als je nu weg zou gaan zou het chaos zijn. Hopelijk is dat alleen bij de slechtste scenario’s dat je weggaat, want als je je niet fijn voelt raad ik je aan om op gesprek te gaan met je baas. Zorg ervoor dat je zo comfortabel en met zo veel motivatie mogelijk kan werken.