Noodverlichting aanschaffen

Je kunt bij ons noodverlichting bestellen en ook verlichting nooduitgang

Noodverlichting is verlichting die vanzelf gaat werken wanneer de verlichting bij een noodgeval uitvalt. Omdat deze verlichting is aangesloten op zowel het lichtnet als op een noodstroomvoeding wordt deze altijd van stroom voorzien. De noodverlichting zorgt voor veiligheid omdat werknemers en andere betrokkenen altijd van lucht zijn voorzien. Op deze manier kunnen zij op een veilige manier de uitgang of de nooduitgang bereiken. 

Over noodverlichting

Noodverlichting wordt ingeschakeld bij het uitvallen van de elektriciteit. Dit betekent dat deze is voorzien van zowel een aansluiting op het lichtnet als op een batterij of noodstroomvoeding. Ook in het geval van bijvoorbeeld brand moet deze noodverlichting gewoon werken, omdat mensen veilig geholpen moeten worden om te ontsnappen uit een brandend en rokend gebouw. Noodverlichting moet ook helpen met het omgaan met situaties waarin mensen gemakkelijk in paniek raken. In Nederland is het verplicht om noodverlichting als werkgever in orde te hebben om zo de veiligheid van werknemers, bezoekers en leveranciers te kunnen garanderen. Noodverlichting is niet enkel terug te vinden in bedrijfspanden, maar ook in verschillende vervoersmiddelen zoals bijvoorbeeld vliegtuigen. Noodverlichting zorgt op verschillende plekken voor een hoop extra veiligheid. Dit is belangrijk en kan levens redden. 

Soorten noodverlichting

Er bestaan verschillende soorten noodverlichting. De eerste soort is vluchtrouteverlichting. Deze soort verlichting is bedoeld zodat je kunt zien waar je loopt. Dit soort verlichting zorgt ervoor dat je makkelijk kunt zien waar je loopt en dat je de uitgang en het pad naar buiten makkelijk kunt herkennen. Hiernaast bestaat er ook de vluchtrouteaanduiding. Deze verlichting zorgt ervoor dat je de weet waar je heen moet en is gemarkeerd met verschillende pictogrammen en kleuren zodat je weet waar je naartoe moet. Naast deze typen verlichting is er ook anti-paniekverlichting, verlichting die ervoor zorg dat mensen weten waar ze heen moeten om gebruik te kunnen maken van de vluchtroute. Als laatste is er ook nog verlichting voor werkplekken met verhoogd risico. Dit is bedoeld voor werkplekken en mensen die werken met verhoogd risico, bijvoorbeeld met gevaarlijke stoffen. De verlichting zorgt ervoor dat zij minder fouten maken en de benodigde procedure die bij hun werk komt kijken veilig kunnen doorlopen.