Vitaliteit: waarom is het belangrijk?

Vitaliteit is energie om te leven. Het gaat er bij vitaliteit om een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid van de mens. Wil je meer weten over de vitaliteit van jezelf of gewoon meer informatie? Bekijk dan de website van VitalFacts voor een afspraak en meer informatie.

Vitaliteit

Waarom vitaliteit?

  • Te veel eisen en te weinig tijd: jezelf de leiding geven in deze moderne tijd heeft nogal wat uitdagingen. 24 uur beschikbaar zijn, top presteren op werk, aandacht geven aan je gezin, partner, vrienden en familie. Je bent moe, snel geprikkeld en ontkoppeld.
  • De dag fit beginnen en beëindigen: de eigenaar zijn over je Body, Brain, Biotope en Behavior is belangrijk om iedere dag weer topprestaties te leveren. Zo kun je een voorbeeldfunctie vervullen en je straalt het uit.
  • Het is niet moeilijk om te veranderen: met een coach werken aan je vitaliteit moet leuk, makkelijk en persoonlijk zijn. Praktische tips en trucs zijn de basis om je dagelijkse routine te veranderen in een nieuwe die impact moet hebben op de werk- en privésituatie.
  • Aansprekende resultaten: meer productiviteit op de werkvloer en meer energie bij alle medewerkers die beter inzetbaar zijn en betere prestaties leveren.
Vitaal

De resultaten

VitalFacts hanteert altijd het principe van vrijwillige deelname. Hun aanpak is aansprekend voor de medewerkers die zichzelf fit vinden en de medewerkers die nog enige uitdagingen hierin hebben. Veel deelnemers geven in de evaluaties aan dat ze een beter inzicht hebben gekregen in hun persoonlijke vitaliteit en dat ze meer bewust zijn geworden van de impact die de keuzes hebben die ze moeten maken. 2 van de 3 deelnemers heeft aan gedurende het programma dat ze een grote verandering hebben bereikt in hun leefstijl. Werk en privé verandert voortdurend en hebben vaak een grote impact op de vitaliteit van een persoon. VitalFacts heeft dan ook een jaarlijkse of halfjaarlijkse APK om te kijken of mensen de volgende stap kunnen zetten of dat ze terug zijn gevallen in hun oude patroon.