Werkschoenen comfortabel dragen

Moet jij voor je werk ook speciale werkschoenen dragen en heb je wat tips nodig hoe je deze comfortabel kunt dragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Zelf werk ik al vijf jaar in de horeca en heb ik al heel wat werkschoenen versleten of weggegooid. Het ene paar was niet goed waterdicht, bij het andere paar kreeg ik last van mijn wreef en ga zo maar door. Inmiddels kan ik mijzelf een expert noemen op het gebied van aanschaffen van goede werkschoenen en geef ik jullie graag wat tips!

Tip 1. Kies werkschoenen die passen bij jou voeten
Kies niet zomaar een merk dat je leuk vind of werkschoenen die je mooi vind, maar kijk goed naar hoe jou voet in elkaar zit en vraag desnoods advies aan een expert in de winkel. Vaak kopen mensen werkschoenen die toch net kort, te smal of juist te wijd zijn. In de winkel heb je dan geen last maar na een tijdje werken gaat dit zeker irriteren of pijn doen. Voel jij bijvoorbeeld de stalen neus van de werkschoen tegen je tenen aankomen, ga dan voor een langer model!

Tip 2. Werksokken dragen
Draag altijd goede werksokken die gemaakt zijn voor gebruik in werkschoenen of werklaarzen. Dit kan echt een groot verschil maken! Vaak investeren mensen wel in goede werkschoenen maar vergeten ze goede werksokken te kopen. Dit terwijl werksokken kunnen zorgen voor extra steun en extra voering bij de tenen. Dit zorgt ervoor dat je extra comfortabel kunt werken. Daarnaast zijn dit type sokken ontworpen om vocht af te kunnen drijven zodat je minder snel zweet. Het is misschien wat duurder, maar je voeten zijn natuurlijk erg belangrijk.

Tip 3. Inlegzolen
Inlegzolen, die koop je toch alleen als je problemen aan je voeten hebt? Het antwoord is nee! Goede inlegzolen zijn altijd goed voor de voeten en kunnen ontzettend veel verschil maken wat betreft draagcomfort. Pas de inlegzolen altijd in de werkschoenen die je wilt dragen, zodat je de pasvorm kunt testen.

Tip 4. Reiniging en onderhoud
Een goede werkschoen is natuurlijk een investering. Zorg daarom dat de werkschoenen zo lang mogelijk netjes en goed blijven. Het ligt aan het materiaal wat je kunt doen om de schoenen te onderhouden. Wel kan ik een paar algemene tips geven die voor iedereen gelden. Haal vlekken en viezigheid dezelfde dag nog weg.  Je werkschoenen kunnen namelijk erg beschadigen door vuildeeltjes, maar ook sneeuw en zout. Vlekken kun je schoonmaken met wat zeep en een vochtige doek. Zorg trouwens ook dat je werkschoenen altijd netjes opbergt. Zet ze niet bij de verwarming of buiten. Je werkschoenen nat geworden? Haar je zolen en veters eruit en laat de werkschoenen drogen.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips. Heb je nog iets toe te voegen? Laat het dan zeker weten in de comments.