Wil jij graag nieuwe netwerkkabels kopen? Maak dan gebruik van deze 5 tips

Steeds meer mensen hebben door dat netwerkkabels kopen een intelligente keuze is. Dit komt doordat deze kabels veel voordelen bevatten tegenover een draadloos signaal ontvangen. Overweeg jij ook om enkele kabels voor netwerken aan te schaffen? Dan is het handig om deze blog goed door te nemen. Je ontdekt hier namelijk 5 tips zodat je moeiteloos de juiste kabels koopt.

Bepaal van tevoren welke soorten netwerkkabels kopen slim is

De eerste tip is om ver van te voren te bepalen welke netwerkkabels kopen slim voor je is qua functies. Niet alle kabels zijn namelijk gelijk aan elkaar. Zo zijn er inmiddels 8 generaties aan kabels te vinden. Elk hebben ze hun eigen voordelen, maar ook limieten. Daarom is het slim om goed onderzoek te doen naar welke kabels aan al jouw eisen voldoen. Zo weet je zeker dat je niet van de koude kermis thuis komt en kun je vol plezier gebruik maken van jouw netwerk.

Op een goede plek netwerkkabels kopen

Ten tweede is het van belang om op de goede plek te zoeken. Netwerkkabels kopen kan namelijk op vele plekken, maar dit betekent niet dat elke plek goed is. Sommige winkels bieden dit soort kabels aan voor een hogere prijs, terwijl de kwaliteit minder kan zijn. Daarom is het zaak om voor aanbieders te gaan die over een reputatie beschikken waar je u tegen zegt. Denk dan bijvoorbeeld aan plekken als Patchkastwinkel.nl. Zo weet je zeker dat je een kabel in huis haalt die kwalitatief goed is.

Let op de lengte van de kabel

Verder is het ook zaak om bij netwerkkabels kopen te letten op de lengte van de kabel. Dit geldt met name als jij wat langere kabels nodig hebt. Wanneer de kabellengte niet lang genoeg is, kun je immers geen gebruik maken van de kabel. Aan de andere kant is te veel kabel ook niet handig om te hebben. Dit neemt immers extra ruimte in beslag. Meet daarom op hoe lang de kabel zal moeten zijn en voeg daar wat extra meters aan toe zodat je de perfecte kabel koopt, ook qua lengte.

Kijk naar sub varianten

Ook is het belangrijk om bij netwerkkabels kopen te kijken naar sub varianten. Sub varianten kabels beschikken namelijk over betere eigenschappen dan de originele generatie aan kabels. Daardoor zijn de internetsnelheden bijvoorbeeld hoger. Ook is het aantal MHz vaak hoger. Dit soort eigenschappen zijn een mooie bonus die je net doet besluiten om voor een sub variant te kiezen. Mede daarom is deze tip zeker niet te onderschatten.

Kies voor een back-up kabel

Tot slot is het handig om bij netwerkkabels kopen ook een back-up kabel aan te schaffen. Je kunt het namelijk niet vermijden dat een kabel op een gegeven moment stuk gaat. Als jij geen back-up kabel hebt, zit je echter met de gebakken peren. Besluit daarom om ook een back-up kabel aan te schaffen zodat je altijd een plan B hebt.