Wat is de beste Ethereum wallet?

Ethereum is een softwareplatform gebouwd op blockchaintechnologie. Klinkt ingewikkeld, en dat is het ook wel. Laten we bij het begin beginnen.

Blockchain is in de kern gewoon een technologie die transacties vastlegt. Niet alleen van geld, maar ook het versturen van een bericht wordt gezien als een transactie, of het opslaan van een document. Alle transacties die gedaan worden via blockchain, worden openbaar vastgelegd.


Transacties die worden afgesloten met behulp van blockchaintechnologie hebben dus in principe geen tussenpersoon nodig: de blockchain fungeert als controle. Hiermee wordt een taak van bedrijven die in feiten een grote database zijn (denk aan banken) overgenomen door technologie. In plaats van een database die gerund wordt door bankiers, is er namelijk een database – de blockchain – zonder eigenaar die transacties afhandelt en eigendom vastlegt.

Online Ethereum wallet bij Bitvavo

Bij Bitvavo heb je eenvoudig de beschikking over je eigen Ethereum wallet. Het is gratis om een account bij Bitvavo aan te schaffen. Let bij het invullen van je gegevens erop dat je de voor- en achternaam gebruikt zoals deze op je paspoort staan. Net als de banken in Nederland, is het voor crypto-handelsplatformen verplicht om hun klanten te kennen.

Via Bitvavo kun je verschillende soorten cryptovaluta aanschaffen. Op dit moment kun je terecht voor de aankoop van: Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum,Litecoin, Monero, NEM, NEO, Ripple, Stellar & Zcash. Uiteraard is het ook mogelijk om cryptovaluta te verplaatsen vanaf Bitvavo, naar een exchange. Dit kun je doen omdat je wellicht voornemens bent een andere cryptomunt aan te willen schaffen.